بازاریابی و فروشتبلیغات

نیاز سازی محصول چیست؟

برای کسب نتیجه از هر نوع بازاریابی باید بدانید که نیاز سازی محصول چیست و چه معنایی دارد!

نیازسازی محصول چیست؟

نیازسازی محصول را احتمالا بارها و بارها شنیده باشید و یا شاید برای خودتان اتفاق افتاده باشد به عنوان مثال وارد فروشگاهی شدید و از قبل قصد خرید محصولی را در ذهن داشتید ولی یکدفعه با ورودتان به فروشگاه نظرتان به طور کامل عوض می شود و محصول دیگری را خریداری می کنید به این روال “نیازسازی محصول” می گویند.

برای رویارویی با چالش های جدید، شرکت های امروزی باید استراتژی های خود را تغییر دهند و تجربه مشتری را افزایش دهند تا شانس بیشتری برای موفقیت در آینده داشته باشند.

یافتن و حفظ تعادل بین عملیات، منابع و تقاضای بازار بسیار مهم است، اما در عین حال برای موفقیت مهم است. این بدان معناست که شرکت ها باید فرآیند توسعه محصول خود را بهبود بخشند تا بتوانند رقابتی باقی بمانند.

نیازسازی محصول چیست

هدف از نیاز سازی محصول چیست؟

هدف شرکت هایی که به طور دوره ای محصولات جدید را معرفی می کنند شانس بیشتری برای موفقیت در بازار رقابتی امروزی را دارند. شرکت ها میلیاردها دلار را صرف توسعه محصول جدید می کنند و در عین حال 40 تا 90 درصد (بسته به دسته بندی) محصولات جدید با شکست مواجه می شوند.

درک نیازهای مشتری مرحله بسیار مهمی در شروع توسعه محصول است، زمانی که الزامات برای محصول تعیین می شود. اگر نیازهای مشتری در مرحله اولیه به درستی درک نشده باشند این خطر وجود دارد که تغییرات در مراحل بعدی پروژه انجام شود، زمانی که ممکن است ترکیب آنها دشوار باشد. علاوه بر این هزینه تغییرات هر چه بیشتر پروژه پیشرفت کند افزایش می یابد.

جدا از نیازهای مشتری الزامات محصول شامل تمام عملکردها، ویژگی ها و رفتارهایی است که محصول باید داشته باشد، به طوری که کارآمد، سهولت در استفاده، ایمن، کم هزینه و غیره باشد. به عبارت دیگر هر عملکرد، محدودیت یا موارد دیگر. دارایی که برای برآوردن نیازهای کاربر مورد نیاز است. الزامات کاربر از کاربران جمع آوری شده و از نظر تحلیلگر با دیدگاه مشتری شرح داده می شود.

بنابراین، الزامات محصول باید بسیار جدی گرفته شود. مديريت نيازها معمولا مستلزم داشتن منابع زيادي در اوايل مرحله توسعه محصول است، اما از طرف ديگر حجم كار در مراحل بعدي كاهش مي يابد.

مطالعه بیشتر: روش برندینگ

ویژگی های مورد نیاز (محصول) چیست؟

برای اینکه خوب در نظر گرفته شود هر نیاز محصول باید دارای ویژگی های خاصی باشد. به عنوان مثال، در مهندسی نرم افزار اصل INVEST وجود دارد، بنابراین الزامات باید این باشد: مستقل، قابل مذاکره، ارزشمند، قابل تخمین، کوچک، قابل آزمایش.

برای الزامات کلی محصول  ویژگی های مورد نظر شامل موارد زیر است:

روشن:  نیاز به طور واضح تعریف شده است.

کامل: تمام آنچه مورد نیاز است شامل نیاز است.

معتبر: نیاز باید از نظر فنی امکان پذیر باشد.

سازگار: الزام با سایر الزامات در تضاد نیست.

قابل تأیید، نیاز محصول باید تأیید و تأیید شود (بنابراین باید با عبارات فیزیکی و ویژگی های قابل اندازه گیری بیان شود). ضروری است اگر برخی از الزامات ارزش تجاری واضحی را به ارمغان می آورد می توان آن را ضروری تر از سایر الزاماتی که “داشتن آنها خوب است” تلقی کرد (مثلا رنگ محصول).

چرخه عمر الزامات محصول چگونه است؟

چرخه عمر مورد نیاز محصول شامل مراحل زیر است:

  • جمع آوری نیازمندی ها
  • تجزیه و تحلیل نیازمندی ها
  • تأیید اعتبار سنجی الزامات
  • مدیریت و ردیابی نیازمندی ها
  • مشخصات مورد نیاز (اسناد)

اکنون هر یک از این مراحل را به اختصار شرح می دهیم.

هدف از نیاز سازی محصول

جمع آوری الزامات محصول

در این مرحله – ما باید منابع مورد نیاز محصول و رویکرد مدیریت و مدیریت آنها را تعیین کنیم. مهم است که همه منابع را شناسایی کنید:

اهداف: همچنین به عنوان “نگرانی های تجاری” یا “عوامل موفقیت آمیز حیاتی” شناخته می شوند، نشان دهنده هدف جامع محصول هستند. باید به هزینه رسیدن به هدف (از طریق مطالعه امکان سنجی) توجه ویژه ای شود.

دانش دامنه: یک مهندس تولید باید از حوزه کاربرد محصول، دانش داشته باشد و از دیگران جلوتر باشد. برای حل تعارض در الزامات و واسطه بین همه شرکت کنندگان.

ذینفعان: برخی از محصولات ممکن است به دلیل دیدگاه های متفاوت ذینفعان رضایت بخش نباشند. مهندس محصول نیاز به شناسایی یک بازنمایی صحیح و مدیریت این موقعیت ها (فرهنگ و سیاست های مختلف) را دارد.

محیط عملیاتی: الزامات محصول از محیطی که محصول به طور روزانه در آن استفاده می شود ناشی می شود.

محیط سازمانی: محصول باید از محیط کسب و کار و فرآیندها (شرایط) استفاده از آن پشتیبانی کند. محصول جدید نباید تغییرات برنامه ریزی نشده ایجاد کند، بنابراین نیاز به تجزیه و تحلیل دقیق توسط سازندگان محصول، قبل از تصمیم گیری نهایی دارد.

هنگامی که همه منابع شناسایی شدند، مهندس محصول می تواند استخراج الزامات (جمع آوری) را شروع کند.

این منطقه با تکنیک های انتخاب و استخراج سروکار دارد که می تواند به ویژه حساس باشد. به عنوان مثال، کاربران ممکن است در تعریف اقدامات مشکل داشته باشند و گاهی اوقات اطلاعات مهم را حذف کنند. این تکنیک ها منفعل نیستند و برای بیان همه الزامات نیاز به کار سخت دارند. مصاحبه نشان دهنده یک روش سنتی برای جمع آوری درخواست های مشتری است. این تکنیک دارای مزایا و محدودیت های خاصی است.

لازم است سناریوهایی برای استخراج نیازمندی ها تهیه شود:

ارائه چارچوبی برای تعریف سوالات: چه می شود اگر…؟ چگونه این کار انجام می شود..؟ و غیره.

با استفاده از تکنیکی به نام مدل سازی مفهومی یعنی مدل سازی موردی و نمودارها.

همچنین، برگزاری جلسات (طوفان فکری) و کار گروهی می تواند کارآمدتر از تکنیک های مشاهده فردی (مشاهده نحوه استفاده کاربران از محصول و تعامل با آن) باشد.

تجزیه و تحلیل نیاز سازی محصول

پس از فرآیند جمع آوری نیازمندی ها، فرآیندی برای تجزیه و تحلیل آنها ضروری است. تجزیه و تحلیل الزامات به فرآیندهای مورد نیاز برای موارد زیر اشاره دارد:

– شناسایی و رفع تضاد بین الزامات محصول

– شناسایی ویژگی‌های محصول و نحوه رفتار محصول در محیط‌های واقعی

– تشریح الزامات محصول در فرآیند توسعه محصول

– دیدگاه سنتی تحلیل مستلزم استفاده از مدل ‌سازی مفهومی و روش‌های دیگر برای تحلیل است، مانند تکنیک تحلیل و طراحی ساختاریافته

مهمترین چیز این است که به طور دقیق نیازهای مشتریان را توصیف کنید تا اعتبار آنها، تأیید اجرای آنها و برآورد هزینه تسهیل شود.

تجزیه و تحلیل نیازمندی ها مشتریان به چه صورت است؟

  1. طبقه بندی الزامات
  2. مدل سازی مفهومی
  3. طراحی معماری و تخصیص الزامات
  4. حل تعارض (مذاکره الزامات)

 

تأیید و اعتبارسنجی الزامات محصول

اعتبار سنجی الزامات، مشخصات محصول را بررسی می کند تا اطمینان حاصل شود که تمام الزامات محصول به طور واضح تعریف شده است. تا تمام ناسازگاری ها و اشتباهات کشف و اصلاح شود و اینکه محصول تمام استانداردهای تعریف شده برای موارد زیر را برآورده می کند: قابلیت استفاده، ایمنی، کیفیت و غیره.

مکانیزم اولیه برای اعتبارسنجی نیاز‌سازی محصول، بررسی فنی رسمی است. تیم بازبینی شامل مهندسان، مشتریان و سایر ذینفعانی است که مشخصات محصول را بررسی می‌کنند.

 

مطالعه بیشتر:

برندسازی دیجیتال چیست؟

مشاور فروش

افزایش فروش به سبک میرا

امتیاز خود را ثبت کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا