طلاق و قوانین مربوط به آن همان اندازه حائز اهمیت میباشند که بحث ازدواج دارای اهمیت است. از آنجایی که متاسفانه در جامعهی امروز میزان طلاق بیشتر از تعداد ازدواجها در سال میباشد، سعی کردهایم با بیان جوانب مختلف طلاق و مخصوصا شرایط طلاق از طرف زن، کمکی به شما عزیزان کرده باشیم.
شرایط طلاق از طرف زن و شرایط طلاق توافقی چگونه است؟
با پیشرفت زندگی مدرن و تغییر در زیر ساختهای رفتاری انسانها در سراسر دنیا، نیاز است که بسیاری از قوانین در زمینههای مختلف دستخوش تغییراتی سازنده شوند. زیرا که نمیتوان با قوانین صدها سال پیش برای زندگی مدرن حکم صادر کرد. یکی از این قوانین که میبایست دچار تغییر شود، شرایط طلاق از طرف زن میباشد که میبایست به صورت جدی مورد تغییر قرار بگیرد. به همین علت در متن پیش رو با تمرکز بر قوانین حاکم بر شرایط طلاق از طرف زن و تغییرات کنونی آن، قصد داریم شما عزیزان را از شرایط طلاق از طرف زن آگاه سازیم.چنانچه قصد دریافت مشاوره حقوقی در زمینه طلاق را دارید با مجموعه وکیل آتی تماس بگیرید.
حق طلاق زن
بر اساس تحقیقات بانک جهانی، 187 کشور جهان دارای تساوی حقوق زن و مرد هستند و تنها 6 کشور در جهان وجود دارد که حق طلاق زن و مرد با یکدیگر مساوی نمی باشد. براساس ماده 1133 قانون مدنی ایران، مردان اجازه دارند هر زمان که بخواهند با پرداخت مهریه، نفقه و امثال آن همسر خود را طلاق دهند. در حالی که شرایط طلاق از طرف زن شامل عقیم بودن مرد، اعتیاد مضر و … است که حتی در این حالت باید به تایید دادگاه برسد. در نتیجه حق کامل و یک جانبه طلاق متعلق به مرد است. از آنجایی که قوانین حقوقی در برخی از موارد وبه دلیل برخی مصالح بر پایهی برابری زن و مرد در نظر گرفته نشده است، زنان میبایست با قید شرایطی در هنگام عقد، وکالت طلاق را از همسر خود بگیرند که با حق طلاق متفاوت است زیرا که در قوانین طلاق در ایران، زن تحت هیچ شرایطی حق طلاق ندارد و این حق کاملا در انحصار مرد است و زن تنها میتواند تحت شرایطی وکالت طلاق را از همسر خود داشته باشد که حتی در این حالت نیز حق طلاق با مرد است. حتی در این حالت نیز شرایط طلاق از طرف زن با مرد متفاوت است.
در تبصره ماده 1133 ، 1146 و 1147 شرایطی وجود دارد که زن میتواند وکالت طلاق داشته باشد. در مورد وکالت طلاق شرایط 12 گانهای در عقدنامه وجود دارد که زن در صورت وجود آنها، میتواند تقاضای طلاق کند. در صورتی که زن بتواند وکالت مطلق و بدون قید و شرط از همسر خود بگیرد میتواند پس از انتخاب وکیل برای همسر خود، مهریه را در قبال طلاق خلع ببخشد که این حالت، برخلاف مورد اول، نیازمند اثبات هیچ شرایطی در دادگاه نیست و میتوان بدون حضور مرد، طلاق را ثبت کرد.
شرایط طلاق از طرف زن
- بر طبق قوانین طلاق، ماده 1129، اگر مرد بیشتر از 6 ماه به زن نفقه پرداخت نکند و یا از پرداخت نفقه عاجز باشد، حق طلاق به زن داده میشود.
- طبق قوانین طلاق، ماده 1029، اگر مرد حداقل به مدت شش ماه بدون عذر موجه غیبت کند زن میتواند تحت شرایطی طلب طلاق کند.
- اعتیاد مرد به یکی از مواد مخدر یا ابتلا به مشروبات الکلی.
- محکومیت قطعی مرد به حبس 5 سال یا بیشتر و حتی محکومیت به هر نوع مجازات که حیثیت زن را به خطر میاندازد.
- ضرب و شتم و خشونت.
- ابتلا مرد به بیماریهای صعبالعلاج.
- عدم توانایی مرد در بارور سازی زن بعد از 5 سال.
- اشتغال مرد به شغلی خلاف شان زن.
- جنون.
- وارد کردن صدمات روحی و روانی به زن.
- طلاق خلع، که زن به علت کراهت از شوهر میتواند از او طلاق بگیرد که در این مورد شوهر به ازای پولی که از زن میگیرد یا بخشیدن مهریه از زن، او را طلاق میدهد. مقدار این پول را مرد انتخاب میکند و معادل مهریه یا حتی کمتر یا بیشتر از آن است.
مراحل طلاق از طرف زن
اگر طلاق به صورت توافقی صورت بگیرد مراحل دادخواستی که هر دو طرف باید طی کنند به صورت زیر میباشد:
- مراجعه به سایت اینترنتی سامانه تصمیم و دریافت آدرس و نوبت مشاوره غربالگری طلاق توافقی.لازم به ذکر است که این جلسات در شش جلسه و هر 10 روز یک بار گذاشته میشوند که جمعا 60 روز طول میکشد.
- مراجعه به یکی از دفاتر خدمات قضایی نزدیک به محل سکونت و ثبت دادخواست طلاق توافقی؛ که اگر وکیل انتخاب کردهباشید نیازی به حضور زوجین در دادگاه نیست.
- دادخواستی حاوی آدرس محل سکونت مرد به دادگاه فرستاده می شود.
- در صورت کامل و خوانا بودن دادخواست، پس از رسیدن دادخواست به شعبهی مورد نظر، طرفین دادخواست یا وکلای دادگستری آنها یک پیامک مبنی بر تعیین وقت رسیدگی دریافت میکنند.
- شرکت در جلسه طلاق، صورتجلسه کردن توافقات طرفین و صدور حکم طلاق توافقی توسط قاضی.
- ابلاغ حکم صادر شده به طرفین یا وکلای آنها. برای اینکه رای قاضی سریعتر قطعی و قابل اجرا شود، بهتر است زن و مرد یا وکلای آنها حق تجدید نظر و فرجام خواهی طلاق را از خود سلب نمایند و در دفترخانه طلاق، از دفتر شعبه صادر کننده رای، گواهی قطعیت حکم بگیرند.
- مراجعه به همان دفترخانه طلاق و همراه داشتن اصل مدارکی همچون شناسنامه، سند ازدواج، رای دادگاه، گواهی قطعیت، اصل وکالت نامه(اگر وکیل دادگستری بخواهد حکم طلاق را اجرا کند)، آزمایش عدم بارداری و یا گواهی دوشیزگی.
اگر طلاق توافقی نباشد و زن دارای حق طلاق از طرف مرد نباشد، شرایط طلاق از طرف زن کمی متفاوت است و دادخواست طلاق از طرف زن باید به دادگاه خانواده داده شود. این دادگاه باید در محل زندگی زن و یا محل اقامت شوهر باشد. زن باید بتواند یکی از مواردی که در قسمت(شرایط طلاق غیابی از طرف زن) به آن پرداختیم را به دادگاه ثابت کند. پروندهی طلاق از طرف زن، دارای 3 مرحله است و در صورت دریافت حکم دادگاه ، میتوانند طی مدت 20 روز نسبت به آن تجدید نظرخواهی کنند. اگر دیوان عالی کشور از رای دادگاه نقص بگیرد و مجددا پرونده را به دادگاه ارجاع دهد، شعبه دادگاه تجدید نظر، باز هم امکان فرجامخواهی مجدد خواهد داد.حتی در صورت مقاومت زوجین، پرونده طولانیتر از زمان عادی خواهد شد؛ مگر اینکه طلاق غیابی باشد و یکی از طرفین طلاق حضور پیدا نکند.
مدارک لازم برای طلاق
مدارک لازم برای طلاق توافقی:
- اصل شناسنامه.
- تصویر کارت ملی زن و شوهر.
- اصل عقدنامه ازدواج.
- صورتجلسه توافقات زوجین.
- آزمایش عدم بارداری.
- گواهی بکارت و دوشیزگی( در صورتی که زن ادعای بکارت داشته باشد).
- از آذرماه 1397 طی بخشنامهای شرکت در جلسهی مشاوره و غربالگریبرای طلاق توافقی اجباری شده است.
- مدارک لازم برای طلاق از طرف مرد:
- اصل شناسنامه و کارت ملی مرد.
- اصل سند ازدواج.
- مرد میتواند المثنی این مدارک را نیز ارائه دهد.
- مدارک لازم برای دادخواست طلاق از طرف زن:
- سند ازدواج رسمی.
- اصل شناسنامه و کارت ملی.
- ارائهی مدارک دیگری که بین زوجین مبادله شده است و در روند پرونده تاثیر گذار باشد.
بهترین وکیل طلاق
بهترین وكيل طلاق كسي است كه با تکیه بر تجربههای خود در زمينه حقوق خانواده و پرونده هاي مربوط به زوجيت خاصه طلاق بتواند بهترین مشاوره را به زوجین بدهد و موكل خود را از استرس، معطلي در دادگاه ها و بيحرمتيها دور نگاه دارد.برای دریافت مشاوره با وکیل طلاق در تهران کلیک کنید.
بیشتر بخوانید:
نوشتههای مرتبط
برسی شرکت بوگاتی، یک شرکت با چندین اصالت مختلف!
موکت اتاق کودک چی بخرم؟
علائم عفونت ایمپلنت دندان را بشناسید